nav

Παρασκευή, 3 Απριλίου 2015

This is Spartan Windows 10 Technical Preview Build 10049 iso


 Η Microsoft μόλις κυκλοφόρησε ένα νέο build προεπισκόπησης των Windows 10 (Windows 10 Technical Preview Build 10041). Το νέο build περιλαμβάνει αρκετά μικρά tweaks στο interface του λειτουργικού και διορθώσεις αλλά δεν συμπεριλαμβάνει τον πολυαναμενόμενο νέο browser της εταιρείας.
Οι βελτιώσεις περιλαμβάνουν καλύτερες εικονικές επιφάνειες εργασίας (Virtual Desktops), υποστήριξη του Cortana για την Κίνα, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία και Ισπανία, καθώς και tweaks για την οθόνη κλειδώματος, όπως αναφέρει πρώτο το TNW.
Υπήρξαν μια σειρά από tweaks στην υποκείμενη μηχανή απόδοσης Trident, όμως, όπως έχει επιβεβαιώσει ήδη η Microsoft το νέο πρόγραμμα περιήγησης Spartan θα συμπεριληφθεί στο επόμενο build των Windows 10.
Να υπενθυμίσουμε ότι χθες, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα Windows 10 θα είναι διαθέσιμα το καλοκαίρι.
Μπορείτε να κατεβάσετε τα Windows 10 κάνοντας κλικ στις ενημερώσεις αν είστε ήδη εγγεγραμμένοι στο Windows Insider Program.


 πηγη:https://iguru.gr 
Η Νεα Technical Preview Build 10049 απο τα Windows ειναι ετοιμη με τον νεο πλεον browτser διαδοχο του Explorer Spartan δειτε το παρακτω Βιντεο  

IT Academy Program για ανέργους απο την MicrosoftΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έναρξη δωρεάν μαθημάτων πληροφορικής σε ανέργους
από τον ΟΑΕΔ και τη Microsoft


Από την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015 ξεκινά το πρόγραμμα «Ακαδημία Πληροφορικής» το οποίο ανέπτυξε ο ΟΑΕΔ σε συνεργασία με τη Microsoft Hellas. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία για τη δωρεάν εκπαίδευση ανέργων σε ψηφιακές δεξιότητες, χάρη στην οποία όσοι από τους εγγεγραμμένους ανέργους το επιθυμούν, θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν ένα ακόμη προσόν στην προσπάθειά τους για (επαν)ένταξη στην αγορά εργασίας.
Όλοι οι άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως εξειδίκευσης, ηλικίας ή οποιασδήποτε άλλης παραμέτρου, από την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015 θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα μέσω της Διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ. Στα τέλη κάθε μήνα  οι αιτούμενοι θα παραλαμβάνουν μέσω του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου, κατάλληλους κωδικούς ώστε να μπορούν να κάνουν χρήση των προσφερόμενων υπηρεσιών.
Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων, κάθε εγγεγραμμένος θα έχει αποκτήσει εφόδια που θα ενισχύουν σημαντικά το εργασιακό του προφίλ. Το πρόγραμμα «Ακαδημία Πληροφορικής» έχει αναπτυχθεί με ορίζοντα τριετίας και δίνει τη δυνατότητα παρακολούθησης μιας μεγάλης γκάμας μαθημάτων για όλα τα επίπεδα, με προοπτική να εμπλουτιστεί, ώστε να παρέχει ακόμη περισσότερα οφέλη.
Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι θα έχουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, τις εξής υπηρεσίες:
1.     Παροχή ηλεκτρονικής εκπαίδευσης σε περισσότερα από 1.000 θέματα τεχνολογιών πληροφορικής, όπως λειτουργικά συστήματα, εφαρμογές γραφείου, δίκτυα υπολογιστών, προγραμματισμός, συστήματα ERP και CRM, βάσεις δεδομένων κ.ο.κ. Ο εκπαιδευόμενος, μέσω ενός μοναδικού κωδικού, θα έχει πρόσβαση στα μαθήματα από οποιονδήποτε υπολογιστή που είναι συνδεδεμένος στο διαδίκτυο, ενώ θα υπάρχει επίσης η δυνατότητα download των μαθημάτων.
2.    Παροχή δωρεάν διαδικτυακής υποδομής μέσω του Office 365 για την υποστήριξη της εκπαίδευσης:
a.     Real-time εκπαίδευση μέσω της πλατφόρμας (Lync): Δυνατότητα e-learning με τη βοήθεια ενός «εξελιγμένου Skype», το οποίο θα επιτρέπει στους καθηγητές να διοργανώνουν online εκπαιδεύσεις μέσω video, εφαρμογών, ενώ παράλληλα οι εκπαιδευόμενοι θα μπορούν να τους κάνουν σχόλια και ερωτήσεις σε πραγματικό χρόνο.
b.     Δυνατότητα εύκολης δημιουργίας portals μαθημάτων: μέσω της  πλατφόρμας Sharepoint Online, οι χρήστες θα μπορούν να δημιουργούν με απλό τρόπο online σελίδες εκπαιδευτικού υλικού τις οποίες στη συνέχεια θα μοιράζονται με τους εκπαιδευόμενους στο πλαίσιο των μαθημάτων.
c.      Δυνατότητα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας: Παρέχεται η δυνατότητα χρήσης email, με 50 GB αποθηκευτικό χώρο, ημερολόγιο και tasks.
Δυνατότητα web office: Παρέχεται η δυνατότητα χρήσης των web εκδόσεων Microsoft Word, Excel, Powerpoint, Onenote καθώς και Project Server.

Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, στη διεύθυνση www.oaed.gr.

Amstrad 464 & 6128 πρωτοτυπία για την εποχή

  Amstrad CPC  (Colour Personal Computer) ήταν μια σειρά ηλεκτρονικών υπολογιστών 8-bit που παρουσιάστηκαν από την εταιρεία Amstrad από το 1984 ώς το 1990. Είχαν σχεδιαστεί για να ανταγωνιστούν τα Commodore 64 και ZX Spectrum. Κυριότερο πλεονέκτημα ήταν ότι το αποθηκευτικό μέσο δεδομένων, κασετόφωνo  ή αργότερα οδηγό δισκέτας (Floppy Disk Drive)      πρωτοτυπία για την εποχή. 
 CPC 464 ΜΕ 64Κb RAM (Random Access Memory) μνήμη, κασετόφωνο και μονόχρωμη ή έγχρωμη οθόνη.
 CPC 6128 ME 128Kb RAM μνήμη, Floppy Disk Drive 3 ιντσών και μονόχρωμη ή έγχρωμη οθόνη.
Η Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας (CPU) ήταν ο Z80 της Zilog με συχνότητα λειτουργίας τα 4MHz. Η κεντρική μνήμη RAM (μνήμη τυχαίας προσπέλασης) ήταν από 64Kb έως 128Kb με δυνατότητα επέκτασης στα 512KB. Υπήρχε η δυνατότητα να φτάσει μέχρι τα 4Mb με εμπειρικές μεθόδους ερασιτεχνών της εποχής.
  
Η σειρά CPC δινόταν με λειτουργικό σύστημα εκκίνησης από δίσκο, το CP/M (Control Program for Microcomputers), πρόδρομο του MS-DOS, στα μοντέλα που υποστήριζαν δισκέτα και με το AMSDOS της Amstrad που μαζί με τη Locomotive BASIC ήταν φορτωμένα στη μνήμη ROM του μηχανήματος. Η Locomotive BASIC ήταν μία ακόμη έκδοση της δημοφιλέστατης τότε γλώσσας προγραμματισμού BASIC, μια βελτιωμένη έκδοση της Z80 BASIC για τον προσωπικό υπολογιστή BBC και εκτελούσε τον κώδικα με μετάφραση (μέσω διερμηνέα ή interpeter) και όχι με συμπαγή κώδικα μηχανής που φτιάχνεται με μεταγλωττιστή (compiler). Αξίζει να αναφερθεί πως η BASIC παρείχε τις χαμηλού επιπέδου εντολές "PEEK" (διάβασμα θέσης μνήμης) και "POKE" (γράψιμο σε θέση μνήμης), με τις οποίες γινόταν δυνατή η επέμβαση σε χαμηλό επίπεδο και δινόταν έτσι η δυνατότητα για απ' ευθείας έλεγχο του υλικού (hardware), για «σπάσιμο» των παιχνιδιών που εκτελούνταν σε γλώσσα μηχανής (assembly), ακόμα και για «κλειδώματα» των προγραμμάτων φτιάχνοντας π.χ. αόρατες γραμμές εντολών στη BASIC. Μαζί με το CP/M δινόταν και η γλώσσα προγραμματισμού DR. LOGO, έκδοση της Logo που ήταν τότε διαδεδομένη γλώσσα, κυρίως για διαχείριση γραφικών από το χρήστη.


 Για τους λάτρεις νοσταλγούς προσθέσαμε  έναν  Online Emulator με την Basic και αρκετά παιχνίδια  και ένα αρχείο για Download  με το βιβλίο του Amstrad cpc 6128 στα Ελληνικά    για ατέλειωτο προγραμματισμό καλή διασκέδαση.

Πηγή: Βικιπαίδεια